Ефикасен продукт при дразнимо черво и хронично възпаление на червата. Бактериални щамове работят за овладяване именно на онези възпаления, които продължително тлеят в червата.
Предназначение:
- Синдром на раздразненото черво, предизвикан от продължителен стрес
- Синдром на пропускливото черво, предизвикан от продължителен стрес за възстановяване на чревната бариера
- Хронично възпаление на червата , вкл. постоперативно след колектомия
- При пациенти с фамилна обремененост от рак на дебелото черво, както и при такива след частична резекция на дебелото черво, в резултат на онкологично заболяване
- При наднормено тегло и затлъстяване на хора, подложени на хроничен стрес
- Burn-out синдром
- Безсъние, предизвикано от стрес
- При депресия
- При пациенти с хронични възпаления на ставите
Начин на употреба:
Краткосрочен прием – седмица/две :
- след провеждане изследване на червата
- в случай, че човек е попаднал в стресова ситуация и се бори с нейното преодоляване и последиците от нея
Дозировка: 1-2 прахчета дневно (сутрин и вечер) след активиране на бактериите в чаша вода според инструкциите.
Дългосрочен прием – минимум 2 месеца :
- в случаите, свързани с разстройства във функцията на червата, предизвикани от стрес
- в случаите на проблеми с психичното здраве, причинени от Синдром на раздразненото черво
- безсъние и депресия, причинени от хроничен стрес
- Burn-out синдром
- дегенеративни нарушения на мозъка след инсулт, при старческа деменция и др.
- при проблеми с концентрацията и скоростта на реакция
Дозировка: 1-2 прахчета дневно (сутрин, преди закуска и вечер, преди сън) след 10-15 минути активиране на бактериите в чаша вода
Състав: 9 бактерийни щама, прецизно изследвани за показанието. Общо 7,5 милиарда бактерии, които са стомашно и жлъчно резистентни и със способност за възпроизвеждане, в едно саше (3g).
- Bifidobacterium bifidum W23
- Bifidobacterium lactis W51
- Bifidobacterium lactis W52
- Lactobacillus acidophilus W22
- Lactobacillus casei W56
- Lactobacillus paracasei W20
- Lactobacillus plantarum W62
- Lactobacillus salivarius W24
- Lactococcus lactis W19